16.01.2008 Çat KapıTimi Fevo'da..


16.01.2008 Soğuk bir kış günü, her taraf kar buz. Fakat bu olumsuz hava kosulları Safiyet ve Pelin'i yıldıramazdı, asla! Fevo'nun kapı zili acı acı caldiginda saat 19:30'du. Safiyet, Pelin ve tatlı yavrucakları kurt gibi acıkmışlardı. Eve hazır bir sofra hayaliyle girdiler. Fakat o da ne!? Fevo bulaşık yıkıyor, hem de kaplumbağa hızıyla. Hamarat Safiyet hemen kollari sivar ve girer mutfağa. Tavukları özel tarifiyle pişirmeye baslar. Ace'li Ayşe teyze hesabı Safiyet de soya sosuyla dolaştığı için soya soslu tavuk yapar. Bir yandan da makarna piser. Bu arada zaman hızla akıp gitmekte, açlıkla savaşmak giderek zorlaşmaktadır. Safiyet'e Fevo kızarmış tavuk budu Pelin'se kadın budu köfte şeklinde gözükmeye başlamıştır. Bu arada evsahibi Fevo salata neyin yapma yerine 12 dakika masa örtüsü arar. Masa örtüsü yerine gazete serme önerisi şiddetle reddedilir. Safiyet ve Pelin harıl harıl yemek hazırlarken Fevo'nun bu kez de 17 dakika baklavaları tabağa simetrik dizmek icin yoğun çaba sarfetmesi bardağı taşıran son damla olur! Pelin Fevo'ya atlar, tam boğazını sıkmak üzereyken kapıda beliren Gizem'in şaşkın bakışları Pelin'in ellerinin gevşemesine neden olur. Fevo aklını başına devşirir ve kıymalı makarna sosu hazırlamaya talip olur.

Saat 20:30. Soya soslu tavuk, makarna soslu kıyma (Fevo zenginliğini gözümüze sokmak icin o kadar cok kıyma kullanır ki makarnaları bulmak için Pelin çantasından Leonardini büyüteç cikarmak zorunda kalir), salata, baklava. Soya soslu tavuk şaşırtıcı biçimde muhteşem olmuştur, Fevo ve Pelin bir kez daha Safiyet'e hayran olurlar (yazar torpili). Saat 21:00 yemek faslı bitmiştir, her bir katılımcı 2'şer tabağı silip süpürmüştür. Herkesin gözlerinde toklugun o dayanılmaz mutluluğu vardır.

Saat 21:30 Fevo'nun biricik eşi kapıda belirir, sofrayı gorunce mutluluktan ağlamaya baslar. "En son bu evde 3,5 yıl önce yemek yenmişti" sözleri dökülür ağzından.

Saat 23:45 Safiyet ve Pelin kalkmaya karar verirler, bunun üzerine Fevo ve Halil birbirlerine sarılıp mutluluk gözyaşları dökmeye başlarlar..

Arkadaşlık güzel şey!

Hiç yorum yok:

Memo

Memo
Kusadasi Bakkhos'da 2007 Haziran

Memo

Memo
Kusadasi Bakkhos'da 2007 Haziran

Memo

Memo
Ayvalik'ta 2007 Haziran